Útok na hliadku Mestskej polície v Humennom. Vykradnuté zariadenie v Prešove

03.12.2009 Celý región

Útok na hliadku Mestskej polície v Humennom: V stredu 2.12.2009 Humenský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie za zločin útok na verejného činiteľa 23 ročnému Humenčanovi.
Obvinený v stredu okolo 18,20 hod. za obytným blokom na Laboreckej ulici v Humennom, kedy bol vyzvaný hliadkou Mestskej polície Humenné, aby sa podrobil lekárskemu ošetreniu, hliadku úmyselne fyzicky napádal. Keďže si nedal dohovoriť , tak mu bol znemožnený pohyb za použitia hmatov a chvatov sebaobrany a priložením služobných pút. Napadnutím spôsobil ľahké zranenie mestskej policajtke s predpokladanou dobou liečenia cca 2 dni. Použitie donucovacích prostriedkov bolo náčelníkom MsP Humenné vyhodnotené ako oprávnené. Útok na ďalších členov hliadky mestskej polície si nevyžiadal lekárske ošetrenie. Obvinený bol umiestnený v Psychiatrickej nemocnici v Michalovciach.

Vykradnuté zariadenie v Prešove
Prešovskí policajti od stredy 02.12.2009 vyšetrujú vlámanie a krádež z jedného zariadenia na Slovenskej ulici v Prešove. Ku vlámaniu a krádeži došlo v noci z utorka na stredu, keď páchateľ vošiel na oplotený dvor, vypáčil vstupné dvere do zariadenia a z vnútra ukradol rôzne druhy alkoholu, cigariet, dve kožené peňaženky k peniazmi. Taktiež strhol zo steny jukebox, otvoril ho a ukradol z neho peniaze.
Krádežou, poškodením zariadenia aj jukeboxu vznikla ich majiteľom škoda vo výške 2.390. - Eur.
 

Vyberte región